hits

Me ,myself and I. Hva tenker du om deg selv ? Våg å være deg .Våg å si at du vil være deg 

 

Idag har jeg (vi) vært i en konfirmasjon.Og da treffer man på venner,venners venner,familien til vennene osv,osv ...

Selve festen var fantastisk! Foreldre og slekt av konfirmanten bød på seg selv så det holdt! Det var latter og tårer og sentimentalt og morsomt om hverandre.Kleenexen ble brukt for å si det sånn. 

Her var det en mix av finnmarkinger og en stor del av gjestene var fra Nederland, siden pappaen til konfirmanten er derfra.

Det er vel litt typisk meg å "betrakte" og "se" og på en nysjerrig måte "observere" folkene rundt meg.Jeg er veldig opptatt av det virkelige liv og elsker feks "reality-serier".Fordi det handler om det reelle? Livet? Meg og deg?

Alle er seg seg selv (likt?) og det er spennende at vi er forskjellige. 

Jeg selv hadde klemt på meg bunaden idag .Den føltes litt trangere enn ifjor......Merkelig .... Pytt,pytt,skal vel klare å skvise inn litt koldtbord og noen kakestykker uansett.

Jepp,som sagt så gjort.Har en tendens til å lange innpå MASSE når det kommer til middagsmat,ALLTID,og ikke noe unntak idag.

Med den følgen at min endra bedre halvdel fikk rett i sine megetsigende blikk ift matinntaket mitt.Jeg ble stappmett og stinn og bunaden føltes som et korsett fra h......

Satt der en stund og ønsket at jeg kunne dra hjem og la valkene og bilringene få slippe løs fra stengselet.... og at jeg kunne få trukket pusten uten at alle knapper og hekter i bunaden minnte meg på at "hello",du har spist for mye og trimma for lite siden sist du skvisa på deg bunaden.

Det er like spennende hvert år!

Tenkte i mitt stille sinn om det er noe magisk man kan gjøre? Fordi jeg skal i en ny konfirmasjon neste helg....hadde vært supert å kunne pustet uten at alt strammet både her og der ....

Nei sånne hurtigkurer finns ikke.Punktum.

Sommeren står for døra(meh...ser ikke sånn ut da ) og da skal man jo kaste klærne og sprade rundt i bikini (minikini) og kaste alle hemninger over bord.

Tja...sliter litt med den.

Cellulitter sa du ? Jada,har plenty.Strekkmerker etter svangerskap ? Nei der slapp jeg unna,siden jeg "valgte" å føde 3 mndr for tidlig. Keisersnitt? Og jada,går helt opp til navelen min,skikkelig lite flatterende,MEN det var nødutgangen til min elskede datter Ida,så det er helt ok med stygg og arrete "søm" helt opp navelen.Bryr meg ikke litt.

Men kjenner på den at det ikke er så lett å være fri og kaste alt til side i forhold til kropp og sol og sommer og nakenhet.Jeg har mine terskler og for meg er de innimellom veldig høye og forsere.Kan ikke hjelpe for det.Jobber med saken.Har forresten gjort det i sikkert 30 år (minst)....

Men tenker mine tanker rundt det ofte,nå når sommerferien i Italia snart står for døren.Vi skal reise dit sammen med 2 andre familier.Gleder meg masse! Men....det er jo selvfølgelig et "men" og det handler om det å være fri...

Fri til å være seg selv,tro på seg selv,være fornøyd med seg selv....

Hvem er det 100% ??

Det er et vanvittig press på alle aldre ift det idag

Det ene året skal man være tynn som en strikk.Året etterpå skal du ha rompe som en brasiliansk ,eksotisk 20-åring . Magen skal være flat.Kinnene skal være runde,brynene høye,leppene fulle,håret blankt ,kontoen fet(hvor kom det inn ? ),mannen atletisk og fyrrig,man skal være aktiv,trene masse,poste alt på insta,barna skal lykkes,man skal ha status i yrket sitt,maaaaaange venner,man skal ha tid til alt!! Hvis man føler for å bare ligge på sofaen en kveld med en halvlunken øl eller et glass vissen prosecco,så føler man at man ikke er tilstrekkelig oppe og går.For i 2017 er det full fres på alle arenaer.

nejjj....Man må tillate seg å være bare seg selv innimellom.Punktum!

Viktig!

Jeg er HELT avhengig av alenetid.Sliter med tull og tøys og migrene(heftig til tider)

Og da trenger jeg tid for meg selv. Og det får jeg,heldigvis.

Det er stor forskjell på å være ALENE og på å være ENSOM .

Og SÅ hadde jeg tenkt å utfordre ALLE .

Når det kommer til selvfølelse og selvtillit.

Nevn 10 ting som du synes er positivt vedr deg selv....

Og nr 2...nevn 10 ting du synes er negativt vedr deg selv....

 

Jeg kan begynne :

10 negative :

Kontrollfreak

For forsiktig

Kjedelig?

Kunne ha slanket meg litt?

Hisser meg opp i diskusjoner

"Må" si min mening

Kan lett spore av i sosiale sammenhenger med alkohol innblandet

Har masse cellulitter ;P

Er litt for hjemmekjær

Burde sluttet å røyke

Er ræva på slalomski

Er dårlig på å ta imot kritikk

Spiser for mye middagsmat!!

 

Kjapt oppsummert.Faktisk flere enn 10 (negative) 

 

Så nå skal jeg prøve å nevne 10 positive ting vedr meg selv

Innerst inne veldig snill(tror jeg )

Flink til å bake ? (.....)

Har masse trofaste kunder så velger å tro at jeg er flink i faget mitt ? 

Mener selv at jeg er en lojal venn

Liker å tro at jeg gjør hverdagene enklere for mannen med mine kromspring 

Glad i dyr.Særlig katter 

Synes jeg har ganske fine og lange øyevipper  :P 

Prøver å holde hus og hjem i orden 

Bryr meg om de jeg har rundt meg ? 

Det er vanskelig å rose seg selv...kom ikke i mål

Nå sover alle andre i huset mitt.Takknemlig for å ha et hus med tak over.Og å ha mann og barn som jeg har et godt forhold til. Elsker mine 2 barn og mannen i mitt liv .Sier ikke at veien er rak og slette og rett fram,det er mye "grums" og møkk som man kunne vært foruten,men det er ikke min lille familie som er årsaken til det 

Nå skal jeg sove og drømme og bare være meg noen timer.

-IKI
 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Unn Iki Lossius

Unn Iki Lossius

54, Alta

Hei. Jeg har bodd omtrent hele mitt liv i Nordlysbyen Alta.Bortsett fra noen år i Hammerfest,der jeg hadde lærlingetiden min og tok fagbrev som frisør. Jeg er gift med Lars Erling.Han jobber i Em1,som megler og daglig leder.Vi har vært sammen i 20 år,gift snart 17. Sammen har vi Ida på snart 28 og Noah på snart 19. Vi deler også hus med 2 katter,som er blitt familiemedlemmer. Jeg kommer til å skrive litt om alt,det som faller meg inn,både på godt og vondt. Liker interiør,hage,baking og friluftsliv.Og jobben min.+ mye annet Så vil du være med så heng på :) -IKI <3

Kategorier

Arkiv