hits

Eksteriør,uteplass,hage og jacuzzi .Kreativiteten boblet over :) Masse bilder av prosessen 

 

For noen år siden bestemte vi oss for å totalrenovere/oppgradere uteområdet  vårt.

Som sagt,så gjort  MEN.....det tok lang tid å få alt på plass.

Etter påske ,samme året ,sa Lars ,at nå river vi den gamle terassen og hiver oss rundt.Ja,såklart,jeg var med på notene,MEN hadde ingen anelse om hvor lang tid dette prosjektet skulle ta .HELDIGVIS! Hadde gitt opp før vi begynte om jeg hadde ant omfanget av tid og jobb.

FØR : (og under riving)  

Jaja,vi rev den gamle terassen i april.Jeg var like ivrig som min handy-man,helt til han sa " belag deg på en sommer UTEN terrasse og soleplass" ...... ???? Nei det går ikke? Joda sier mannen,sånn blir det .Punktum! 

Det kom nysne underveis........pffff 

Og sånn ble det!

Ok,hvem bryr seg egentlig om den Nord-Norske sommeren? Det var møkka-vær store deler av en sommeren,så å ligge strøken i bikini ble det lite av uansett.

Hadde vel aldri festlig forestilt meg hvor mye jobb det ble med den hagen.Vi jobba MASSE! Hver dag ,etter jobb, til langt på natt.Og planla underveis hvordan vi ville ha det  der ute.

 

 

Det værste er jo at man ikke ser de tingene som virkelig kostet både tid,krefter og penger.De ligger UNDER platten.Graving,isolasjon,avretting med maskin,planering,støping av mur osv,osv. Vi fikk lagd en skikkelig solid mur der vi villa ha fundament til veggene til gapahuken.  

Vi bar enorme mengder og kilo med stein,Noah bidro også.Hele familien i sving.

Ble litt slark i arbeidsbuksa.Perfekt til sommerkroppen :)  

Og for å si det sånn,så var jeg møkklei av å male det som skulle bli  gelender og levegg,4 strøk på 4 sider på hvert bord. Det var ganske mange meter med 4 strøk på 4 sider . Et evighetsprosjekt.Da Lars i ettertid "luftet" at han så for deg hele hagegjerdet i samme design,kjente jeg at det blir ikke MEG som maler da.Det er en vannvittig jobb.Men om det finns ferdig grunnet eller malt materiale ,i den dimensjonen,stiller tingene seg i et annet lys  

Holdt på til langt på natt,mange netter.Heldigvis er det ikke mye bråk fra en pensel i sving :) Tror ikke jeg forstyrret noen der jeg sto halv tre på natta.

Vi senket NED hele terassen til bakkenivå og det har vi aldri angret på.Ved å gjøre det kan man ta bort stusslig og sliten plen ,og heller  få mere areal  å boltre seg på . Lykke! :)  

Vi rev på våren og var ferdig på senhøsten,rett før frosten  (!) 

Det var en LANG sommer uten uteområde 

Lars er flink på snekring og planlegging av det man ikke ser (under platten)

 

Jeg er god på å male (Lars hater det ) og på å pynte og fjase når alt er ferdig.Og god på kaffekoking og ølkjøling og å oppvarte arbeidsfolket :) 

Som dere ser av FØR-bildene var det en helt standard og ordinær terrasse vi hadde.Da vi kjøpte stampen og satte den oppå,ble det ikke plass til å snu seg omtrent på platten.Så vi måtte gjøre noe.

Det ble som sagt sene kvelder og mye tenking og fundering.Vi måtte også ha godkjenning fra kommunen siden vi bygde rett på tomtegrensa.Det gikk greit .Så vi bygde langs hele grensa og "koblet" oss på garasjen til naboen med leveggen.Da ble det lunt og fint.

Ble veldig fornøyd med liggende lekter som levegger og gelender 

 

Inni gapahuken bygde vi sittebenker med oppbevaring under.Spotter i taket med dimmer og ekstra kontakter for diverse lys og lysslynger (til jul ) 
Vi (jeg) er velig glad i nøytrale "farger" så det ble sort & hvitt som gikk igjen ute også.Og litt grått (gulvet) Da ble det en hvit og en sort vegg i gapahuken.Det funket veldig fint,morsom detalj 


Som sagt så jobbet vi dag og natt ...... 

Vi satte også en katteluke i den ene sida av sittebenken,med isolert rom  inni,til kattene.Da har e en lun plass å krype inn i på vinteren.

Ifjor sommer beiset jeg hele platten i Shimmergrå,med påfølgende betennelse i armen.Den er enda ikke helt god etter maraton-malingen.Har endel beising igjen,vi har ca 200  kvadratmeter platt rundt hele huset.

Av restene etter bygginga av levegger,bygde jeg en stor "potteskjuler".Lars ler enda av den,den er skjev og rar.MEN jeg bygde den selv :) Oppi den har jeg puttet et tre som får lys på seg rundt juletider.Koselig :) 

 

Midt i den ene siden av platten vokser det en plante som min mamma plantet der for mange år siden.Den ble beholdt da vi rev den gamle platten,og den nye platten ble bygd rundt planten-Det er koselig å ha et levende minne etter mamma <3 

 

Så uteområdet brukes hele året.Vi måker bort all sne hele vinteren,og det kan til tider være en god treningsrunde.Det er MYE platt å måke.Men om vi bare lot sneen ligge,kunne vi ikke brukt området.Vi bygde også en "grillbenk",med god plass til å kokkelere og lage mat på.Den var helt ferdi sommeren etter.  

I oktober hadde vi innvielse av herligheten.Klappet oss på skuldrene etter å brukt hele våren og sommeren på å få snekret sammen noe vi faktisk var både stolte og glade av/for. I tillegg rakk vi ferie i Sverige i 3 uker , hos gode venner ,og fiskedøgn i Altaelva.Utrolig hva man klarer bare man har lyst og overskudd :) 

 

 

Og sånn ble resultatet : 

-IKI 
 

 

 

4 kommentarer

Stine Jensen

12.03.2017 kl.01:37

Det ble kjempe bra - for en jobb dere har gjort! :)

Unn Iki Lossius

12.03.2017 kl.01:39

Stine Jensen: Hahaha,ja det var en enorm jobb.Men SÅ verdt det når vi var ferdige :)

Gunn

21.05.2018 kl.13:20

Ble fint med din mors plante. Dere har vært utrolige aktive ja 😀

Unn Iki Lossius

23.08.2018 kl.23:36

Tusen takk ????Gunn:

Skriv en ny kommentar

Unn Iki Lossius

Unn Iki Lossius

55, Alta

Hei. Jeg har bodd omtrent hele mitt liv i Nordlysbyen Alta.Bortsett fra noen år i Hammerfest,der jeg hadde lærlingetiden min og tok fagbrev som frisør. Jeg er gift med Lars Erling.Han jobber i Em1,som megler og daglig leder.Vi har vært sammen i 20 år,gift snart 17. Sammen har vi Ida på snart 28 og Noah på snart 19. Vi deler også hus med 2 katter,som er blitt familiemedlemmer. Jeg kommer til å skrive litt om alt,det som faller meg inn,både på godt og vondt. Liker interiør,hage,baking og friluftsliv.Og jobben min.+ mye annet Så vil du være med så heng på :) -IKI <3

Kategorier

Arkiv