hits

Om å være UNIK

Dette ordtaket synes jeg er "UnikT" i sin helt spesielle form-det sier alt.Det er et fantastisk ordspill .Med mening  

 

 

Og jeg er jo ekstra heldig siden jeg er Un(n) Ik(i) 

Det finnes bare en av meg! Heldigvis vil kanskje noen si,heldigvis sier også jeg.Det er bare jeg som er meg. 

Mye mulig det er midtlivskrisen som presser seg fram,men ble plutselig i det filosofiske hjørnet her jeg sitter på en lørdagskveld.

Sønnen suller med noe på rommet sitt.Vi har kosa oss og lagd taco og spist og skravla.Mannen i mitt liv er på repøvelse,i MANGE dager.Men det skal vi overleve.

Så jeg ble sittende litt her for meg selv og kom til å fundere litt over det å være unik.

 

Ordet UNIK betyr : 

 

Jeg er MYE  på sosiale medier,leser mye der og ser mye på bilder på feks Instagram og Pinterest.Det er jo en enorm tilgang på inspirasjon og påfunn og morsomme og interresante ting og tang,som popper opp.Overalt!

Masse spennende og nytt og ukjent .Noe gammelt og kjent også.Men det som slår meg er at vi ,menneskene,er alle så forskjellige.Tenker ikke på utseendet,for der blir vi faktisk mere og mere lik hverandre etter som tiden går.Vi mixer hudfarger og raser og jeg er sikker på at om 100 år er vi alle sammen lysebrune.Da er det ikke "hvite" og "mørke" hudfarger lenger.

 Skjønnhetsindustrien sørger også for at vi higer etter idealet med fylte lepper,rynkefrie panner,opererte øyelokk og nye pupper og alt det andre vi kan fixe på.Jeg er ikke imot det,enhver må få lov til å bestemme selv over sin egen kropp og hva som evt skal gjøres med den.Vi kan alle få langt hår på noen timer,vi kan farge det,vi kan bruke fargede linser på øynene,vi kan fake med kroppen og bruke hold-in og push-up og lift-up og "hold ut" og "hold kjeft"

Jada,jeg har også exstensions.Har hatt det i 15 år,er en skikkelig extensionsjunkie.Har sagt at jeg skal gå igjen på salongen vår ,med langt grått hår og spøke, når jeg går bort ;) 

Mannen min lovte meg silikonpupper i 40-årsgave......40-årsdagen kom --og gikk.Ingen nye pupper.Sitat Lars: " jeg hadde bare råd til en " Såee .....Hahaha det ble med tanken,ingen silikon på meg .Sikkert like greit,er ikke misfornøyd med de jeg har.Jeg "jukser" også med sminke og fake-bryn og jeg skviser meg inn i et lite h...... av en hold-in strømpebukse når jeg skal pynte meg i kjole.Eneste fordelen med det,er at det blir så tight at man ikke klarer å spise noe særlig.Ulempen er at det er et gubba liv å gå på toalettet i løpet av festen pga det trange "hylsteret".Noen som kjenner seg igjen ?  

 

Omtrent 90 % av de unge jentene som er innom salongen hos oss har samme hårlengde og design på fargen,samme kule  (les: veldig  dyre) ytterjakke,de ser naturlige og freshe ut.Og veldig like hverandre .Selv om det selvfølgelig er særegne trekk ved alle så er de ganske like.Det er ofte personligheten som skiller dem fra hverandre.Snillpike-syndromet tror jeg er sterkt dominerende.Du skal være sterk og klar for å stå imot presset som unge føler på idag.De skal være flinke på ALLE arenaer,bl.a.  skole,sport,karakterer,venneflokk,hjemme osv.

 

Det tragiske er at antall deprimerte blandt unge idag er gått kraftig opp.Det sier litt,eller ganske mye om det presset de lever under.Har snakket litt med Noah,min sønn, om akkurat det.Det er slett ikke noe som rammer bare jenter.Jeg er glad for at jeg vokste opp UTEN all info fra nettet.Det er vanskelig å forklare han at det han ser på nett ikke alltid stemmer med virkeligheten. Det hjelper ikke å si SLAPP litt av,det er ikke som du "leser"  

 

Men tilbake til UNIK. 

Jeg har aldri møtt en som er prikk lik meg.Verden hadde vært uten nyanser hvis vi alle var like.Kjedelig vil jeg påstå.Og uforutsigbar.

Noe av det vanskeligste med å være seg selv, er å tro at man duger til noe,ved faktisk å bare være seg selv og UNIK.

Man kan være redd for å skyve fra seg mennesker og venner med å virkelig ta fram sitt egentlige "jeg/meg".Å stå for meninger og det man tror på kan kanskje gjøre at noen ikke liker deg/meg ? Jeg tenker litt sånn at de menneskene jeg møter på,som sier ifra og som er ærlige og står på sitt-de er de menneskene jeg blir trygge på og som jeg viser MIN tillit og som jeg tør å si det jeg mener,til.

Lars(min enda bedre halvdel) er alltid ærlig.Og det har selvfølgelig svidd litt noen ganger.I begynnelsen tenkte jeg at det var unødvendig å ALLTID kalle en spade for en spade.Men etterhvert forsto jeg at det var jeg selv som lagde et problem av at han var ærlig.Og nå synes jeg det er helt fantastisk,for jeg vet at han aldri lyver til meg.Jeg kan STOLE på han.Alltid.

Jeg har gått på noen "smeller" i livet mitt.Hvem har ikke det ? Ingen ,spør du meg. Jeg tror den viktigste oppgaven vi  har fått, er å bli den  beste utgaven av oss selv ? uansett hvor vanskelig livet kan være eller har vært.Ja,vi kan dvele ved og dyrke det som har vært kjipt,men tror ikke det endrer fortsettelsen av ditt/mitt liv.Kvitt deg med det som har passert og som var fælt eller dumt og som ikke gjør deg noe godt og GÅ videre.Eller JOGG for den saks skyld,da går det fortere over.

OG,det  er ikke skummelt  å ta fram dine "svakheter" ...Er du deg selv og er du UNIK så  slipper alle rundt deg  å fantasere og undres og lure på hvor de har deg.

Selvfølgelig så er det sånn at noen mennesker vil bare like  deg så lenge du passer inn i deres normer og rammer,men de skal vi ikke være redde for å skuffe.

Noen venner tar energi,andre gir .

Dette diktet la jeg ut på FB for flere år siden.Det er iKKE mitt verk,så skal ikke har æren for det.Men synes det sier så mye:

"Våg å være ærlig
våg å være fri
våg å føle det du gjør
si det du vil si.
Kanskje de som holder munn
er reddere enn deg?
Der hvor alt er gått i lås
må noen åpne vei.

Våg å være sårbar
ingen er av stein
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt
er svakest likevel?

Våg å være nykter
våg å leve nå.
Syng, om det er det du vil
gråt litt om du må.
Tiden er for kort til flukt,
bruk den mens du kan.
Noen trenger alt du er
og at du er sann! "

Av Hans Olav Mørk 1995

En smarting han Hans Olav Mørk !

Utseendet er midlertidig! Sjelen er der for evig og alltid  !   :) 

Dette er ikke ment som en hotende pekefinger,mere som en oppmuntring til å ta litt tak i seg selv og til å sette pris på seg selv.Jeg jobber med det hver dag selv,er ikke noe bedre enn alle andre.Trenger å stå litt mere på egne bein og øve på å være UN(N) IK(I)

-IKI

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Unn Iki Lossius

Unn Iki Lossius

54, Alta

Hei. Jeg har bodd omtrent hele mitt liv i Nordlysbyen Alta.Bortsett fra noen år i Hammerfest,der jeg hadde lærlingetiden min og tok fagbrev som frisør. Jeg er gift med Lars Erling.Han jobber i Em1,som megler og daglig leder.Vi har vært sammen i 20 år,gift snart 17. Sammen har vi Ida på snart 28 og Noah på snart 19. Vi deler også hus med 2 katter,som er blitt familiemedlemmer. Jeg kommer til å skrive litt om alt,det som faller meg inn,både på godt og vondt. Liker interiør,hage,baking og friluftsliv.Og jobben min.+ mye annet Så vil du være med så heng på :) -IKI <3

Kategorier

Arkiv